Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

Colectează selectiv. Pentru o localitate mai curată-VIDEO (P)

colectare selectivaOperatorul de salubritate ROSAL te îndeamnă să colectezi selectiv.

Pentru a face acest lucru, iată ce trebuie să cunoști despre colectarea selectivă:

Există trei contanere de culoare și destinații diferite prin care se realizează colectarea selectivă, astfel:

-Culoarea albastră a containerului presupune depozitarea de deșeuri din hârtie și carton;

Aici se adună selectiv pungi de hârtie, cutii de carton, ambalaje pentru sucuri și lactate, hârtie și carton, maculatură,

Atenție! Nu se aruncă ambalaje de hârtie și carton contaminate.

-Culoarea galbenă a containerului presupune depozitarea de deșeuri din metal și plastic;

Aici se aruncă peturi, doze de aluminiu, caserole de plastic, conserve din metal, sprayuri alimentare și cosmetice.

Atenție! Nu se aruncă tacâmuri de plastic, seringi, jucării de plastic și folie de aluminiu.

-Culoarea verde a containerului presupune depozitarea de deșeuri din sticlă.

Aici se aruncă doar sticle și borcane.

Atenție! Nu se aruncă becuri și neoane, veselă și pahare, porțelan și ceramică, geam și termopan.

Dacă îți dorești o localitate mai curată, ai obligația de a colecta selectiv, de a plia și turti dozele de aluminiu la introducerea acestora în container. Totodată nu se vor introduce în containere cadavre de animale, deșeuri menajere și deșeuri din construcții.

Campania ECOTIC ”Stația de Reciclare” ia startul în Ploiești

eco„Stația de Reciclare” este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, Stația de Reciclare se află acum în Ploiești, în perioada 10-14 noiembrie 2017, cu  sprijinul Primariei Ploiesti, Rosal Prahova, ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA Prahova si APM Prahova.

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale – una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în mod preponderent mediului rural (Stația de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.

După ce a trecut prin localități din județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, precum și prin Câmpia Turzii și  Sectorul 1 al Capitalei, Stația de Reciclare va staționa și în Ploiești. Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctul de colectare din fața Esplanadei Centrului Civic din apropierea Parcului Mihai Eminescu minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri, va primi un premiu instant și va fi înscris într-o tombolă cu premii atractive.

Programul de funcționare al punctului de colectare este zilnic, între orele 9:00 – 18:00, în perioada campaniei – 10-14 noiembrie 2017.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Percheziții în București și Ilfov la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

  • Scris de Lucian Rădulescu
  • Categorie: Ultimele stiri

Politia-perchezitieÎn această dimineață, polițiștii din Capitală și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale efectuează 13 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat statului un prejudiciu de aproape 1.200.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul furnizării materialelor de construcţii. /12 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Astăzi, 6 iunie a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și a Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează 13 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Activitățile, desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul furnizării materialelor de construcţii.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţa contabila şi a fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 de lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ  3.600.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, pentru audieri.

Campania ECOTIC ”Stația de Reciclare” ia startul și în județul Prahova

statia-de-reciclare-ecotic-696x464Stația de Reciclare este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, Stația de Reciclare ia startul și în Județul Prahova, începând din 17 octoombrie 2017, cu ajutorul Consiliului Județean Prahova, Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „Parteneriatul pentru Managementul Deseurilor” Prahova, Agenției pentru Protecția Mediului Prahova și ROSAL Ploiesti.

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale – una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în mod preponderent mediului rural (Stația de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.

După ce a trecut prin localități din județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, Stația de Reciclare va ajunge, începând din 17 octombrie 2017, și în județul Prahova. Primele localități vizitate vor fi Boldești Scăieni (17-19 octombrie), Blejoi (20-22 octombrie), Bucov (23-25 octombrie), Păulești (26-28 octombrie) și Plopeni (29  – 31 octombrie). Până la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va vizita 10 localități prahovene.

Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la Caravana ECOTIC minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri va primi un premiu instant și va participa la o tombolă cu premii atractive.

Preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat) este gratuită.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Sursa: comunicat Rosal

Polițiști din Bușteni, condamnați la muncă în folosul comunității

  • Scris de Lucian Rădulescu
  • Categorie: Ultimele stiri

imagesDoi agenți de poliție din Bușteni se vor întoarce la liceu pentru câteva luni, dar nu pentru a repeta vreo clasă, ci pentru a lucra în folosul comunității fără să fie plătiți. Este decizia instanței penale a Tribunalului Prahova care i-a găsit vinovați pe Ciprian Gheorghe Precup și pe Adrian Buldan pentru abuz în serviciu și fals intelectual, respectiv luare de mită.

Cei doi au ajuns pe mâna judecătorilor după ce, în primăvara acestui an au fost prinși de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în momentul în care luau mită de la șoferii vitezomani prinși în trafic pe DN1, pe tronsonul Breaza- Azuga. Împreună cu cei doi au mai fost deferiți justiției alți nouă polițiști care își desfășurau activitatea ca agenți ai serviciului rutier pe DN1, dar și pe A3, dar în cazul acestora din urmă procesul încă se judecă.

Tribunalul Prahova a decis ca Ciprian Precup să fie condamnat la un an, o lună și zece zile de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de trei infracțiuni de abuz în serviciu și de fals intelectual, dar și la o perioadă de supraveghere de trei ani. În plus, Precup a fost condamnat și la muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Colegiului Ion Kalinderu Buşteni sau Școala Gimnazială Nestor Urechia Buşteni. Instanța a dispus de asemenea desfiinţarea totală a înscrisurilor falsificate, respectiv procesele verbale de contravenţie seria CP nr.8190918/27.04.2015, seria CP nr.8719539/21.05.2015 şi seria CP nr. 8719665/9.06.2015 și a obligat inculpatul la plata sumei de 2.700 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

În ceea ce-l privește pe Adrian Buldan, cel de-al doilea polițist, acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru luare de mită. Instanța a decis ca Buldan să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Câmpina sau a Colegiului Tehnic Constantin Istrati, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Cei doi polițiști condamnați de Tribunalul Prahova pot ataca decizia instanței la Curtea de Apel Ploiești. Buldan și Precup fac parte din lotul de 11 polițiști aduși la audieri de procurorii ploieșteni în primăvara acestui an. Aceștia lucrau ca agenți ai serviciului Rutier și își desfășurau activitatea pe DN1, pe tronsonul Comarnic – Bușteni. Conform anchetatorilor, în schimbul unor sume de bani, polițiștii nu sancționau șoferii pentru abaterile pe care le făceau pe drumurile publice, în urma cărora trebuia să le suspende dreptul de a conduce, ci le dădeau amenzi pentru fapte mai ușoare, cum ar fi lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timp ce se aflau la volan. Până ce decizia instanței va fi una definitivă și irevocabilă, cei doi polițiști sunt puși la dispoziție, adică lucrează în cadrul Poliției, dar cu drepturi restrânse. Raportul de serviciu va înceta doar în cazul în care cei doi vor fi găsiți vinovați și condamnați pentru faptele pentru care au fost trimiși în judecată printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Ploiești.

sursa: www.ziarulincomod.ro

The Best bookmaker bet365