Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

Percheziții în București și Ilfov la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

 • Scris de Lucian Rădulescu
 • Categorie: Ultimele stiri

Politia-perchezitieÎn această dimineață, polițiștii din Capitală și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale efectuează 13 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat statului un prejudiciu de aproape 1.200.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul furnizării materialelor de construcţii. /12 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Astăzi, 6 iunie a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și a Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează 13 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Activitățile, desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul furnizării materialelor de construcţii.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţa contabila şi a fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 de lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ  3.600.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, pentru audieri.

Polițiști din Bușteni, condamnați la muncă în folosul comunității

 • Scris de Lucian Rădulescu
 • Categorie: Ultimele stiri

imagesDoi agenți de poliție din Bușteni se vor întoarce la liceu pentru câteva luni, dar nu pentru a repeta vreo clasă, ci pentru a lucra în folosul comunității fără să fie plătiți. Este decizia instanței penale a Tribunalului Prahova care i-a găsit vinovați pe Ciprian Gheorghe Precup și pe Adrian Buldan pentru abuz în serviciu și fals intelectual, respectiv luare de mită.

Cei doi au ajuns pe mâna judecătorilor după ce, în primăvara acestui an au fost prinși de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în momentul în care luau mită de la șoferii vitezomani prinși în trafic pe DN1, pe tronsonul Breaza- Azuga. Împreună cu cei doi au mai fost deferiți justiției alți nouă polițiști care își desfășurau activitatea ca agenți ai serviciului rutier pe DN1, dar și pe A3, dar în cazul acestora din urmă procesul încă se judecă.

Tribunalul Prahova a decis ca Ciprian Precup să fie condamnat la un an, o lună și zece zile de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de trei infracțiuni de abuz în serviciu și de fals intelectual, dar și la o perioadă de supraveghere de trei ani. În plus, Precup a fost condamnat și la muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Colegiului Ion Kalinderu Buşteni sau Școala Gimnazială Nestor Urechia Buşteni. Instanța a dispus de asemenea desfiinţarea totală a înscrisurilor falsificate, respectiv procesele verbale de contravenţie seria CP nr.8190918/27.04.2015, seria CP nr.8719539/21.05.2015 şi seria CP nr. 8719665/9.06.2015 și a obligat inculpatul la plata sumei de 2.700 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

În ceea ce-l privește pe Adrian Buldan, cel de-al doilea polițist, acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru luare de mită. Instanța a decis ca Buldan să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Câmpina sau a Colegiului Tehnic Constantin Istrati, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Cei doi polițiști condamnați de Tribunalul Prahova pot ataca decizia instanței la Curtea de Apel Ploiești. Buldan și Precup fac parte din lotul de 11 polițiști aduși la audieri de procurorii ploieșteni în primăvara acestui an. Aceștia lucrau ca agenți ai serviciului Rutier și își desfășurau activitatea pe DN1, pe tronsonul Comarnic – Bușteni. Conform anchetatorilor, în schimbul unor sume de bani, polițiștii nu sancționau șoferii pentru abaterile pe care le făceau pe drumurile publice, în urma cărora trebuia să le suspende dreptul de a conduce, ci le dădeau amenzi pentru fapte mai ușoare, cum ar fi lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timp ce se aflau la volan. Până ce decizia instanței va fi una definitivă și irevocabilă, cei doi polițiști sunt puși la dispoziție, adică lucrează în cadrul Poliției, dar cu drepturi restrânse. Raportul de serviciu va înceta doar în cazul în care cei doi vor fi găsiți vinovați și condamnați pentru faptele pentru care au fost trimiși în judecată printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Ploiești.

sursa: www.ziarulincomod.ro

Prahova: 29 de primării, finanțate pentru realizarea lucrărilor de cadastru general

 • Scris de Lucian Rădulescu
 • Categorie: Ultimele stiri

cadastruOficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova a încheiat contracte de finanțare cu 29 de unități administrativ-teritoriale (UAT) pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF). Finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică este asigurată din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin bugetul OCPI Prahova, în baza OUG nr. 35/2016 care facilitează înscrierea cu prioritate a terenurilor agricole în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară.

Astfel, din cele 104 UAT-uri din județul Prahova au fost semnate contracte de finanțare cu 29 de UAT-uri, reprezentând o suprafață de 4014 hectare și un număr estimat de 6440 imobile, ȋn valoare totală de 386.400,00 lei. Pentru anul 2016, suma alocată realizării lucrărilor de înregistrare sistematică în județul Prahova este de 13.095.000 lei. Suma alocată este suficientă pentru a finanța lucrările de înregistrare sistematică în toate UAT-urile eligibile pentru PNCCF.

Valoarea finanțării este în cuantum de 60 de lei/ carte funciară (inclusiv TVA). OCPI Prahova va vira banii în conturile UAT-urilor numai pentru imobilele care au fost recepționate și pentru care au fost deschise cărți funciare.

Menționăm că OCPI Prahova a semnat contracte de finanțare pentru realizarea lucrărilor de cadastru general cu toate UAT-urile care au solicitat acest lucru.

Detalii despre PNCCF și modalități de finanțare se gasesc pe pagina web a ANCPI http://www.ancpi.ro/pnccf/.

Lista UAT-urilor cu care OCPI a semnat contracte de finanțare :

 1. Baba Ana
 2. Balta Doamnei
 3. Băicoi
 4. Bărcănești
 5. Berceni
 6. Boldești-Grădiștea
 7. Boldești-Scăieni
 8. Bucov
 9. Călugăreni
 10. Ceptura
 11. Cerașu
 12. Colceag
 13. Drăgănești
 14. Dumbrava
 15. Dumbrăvești
 16. Fântânele
 17. Gherghița
 18. Gornet
 19. Măgurele
 20. Măneciu
 21. Mănești
 22. Mizil
 23. Poienarii Burchii
 24. Puchenii Mari
 25. Șirna
 26. Târgșoru Vechi
 27. Tinosu
 28. Tomsani
 29. Urlați

Concordia: 50 de tineri defavorizați vor fi sprijiniți pentru integrarea lor socio-profesională

 • Scris de Lucian Rădulescu
 • Categorie: Ultimele stiri

concordiaProiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Valoarea grantului primit de Organizația Umanitară CONCORDIA este de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltării întreprinderii sociale  pentru inserție profesională, CONCORDIA Agricultură. Valoarea totală a proiectului este de 95.190,77 CHF, acest lucru însemnând o susținere financiară de 67,99% din partea Elveției, pentru o perioadă de 18 luni, și 32,01% (30.466,82 CHF) contribuția financiară a organizației.

Proiectul se adresează unui număr de 50 de tineri cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, instituționalizați sau postinstituționalizați, tineri fără o locuință stabilă, cu un istoric de viață în stradă sau persoane de etnie romă, și se va desfășura în Comuna Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova. Tinerii vor fi sprijiniți în procesul de reintegrare profesională prin cursuri de formare profesională și facilitarea accesului la ocupare. Practic, prin acest program vom crește numărul locurilor de formare pentru meseria de lucrător în cultura plantelor din cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA pentru încă 10 tineri, vom crea 4 locuri de inserție profesională în cadrul întreprinderii sociale CONCORDIA Agricultură și vom oferi sprijin în ocuparea unui loc de muncă în alte organizații.

Tinerii interesați de accesarea serviciilor se pot adresa la sediul Școlii de Meserii CONCORDIA din  Ploiești, Șos. Centrura de Vest 1A, pot trimite solicitările la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , sau ne pot contacta telefonic la numărul 0731 680620.

Despre CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non – profit, cu un istoric de 25 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea  socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.
Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 550 de copii și tineri în fiecare an. Pentru mai multe informații, accesați www.concordia.org.ro

Despre Programul de Cooperare Elvețiano – Român

Asistența financiară elvețiană își propune să contribuie la reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cât și între diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare. Pentru mai multe informații, accesați www.swiss-contribution.ro șiwww.swiss-contribution.admin.ch/romania.

Accident feroviar în Prahova, la Fântânele

 • Scris de Lucian Rădulescu
 • Categorie: Ultimele stiri

53346-0-trenUPDATE. Se pare că șoferul mașinii ar fi oprit prea aproape de calea ferată, trecere fără bariere, astfel că locomotiva l-a acroșat. Autoturismul a suferit pagube minore, la bară și la capotă. Șoferul este un tânăr de 24 de ani, din comuna Baba Ana.

Cel mai probabil, polițiștii îi vor reține permisul de conducere pentru neacordare de prioritate.

Accident feroviar în comuna Fântânele din Prahova! Un autoturism a fost acroșat de o locomotivă. Din fericire, din primele informații, se pare că nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, două echipaje ISU s-au deplasat la fața locului pentru intervenție.

The Best bookmaker bet365