Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

Cum „îngroapă” un consilier local PNL o societate a primăriei

  • Accesări: 354

gheorghe-popa-si-tceÎn urmă cu aproximativ jumătate de an, a fost prezentat cu lux de amănunte, în mai multe episoade, „Cum se fac afaceri pe bani publici când ești consilier local” – în publicația online ziarulincomod.ro

Este vorba despre Gheorghe Popa, consilier local PNL și fost membru al Adunării Generale a Acționarilor de la TCE. Consilierul PNL Popa Gheorghe, a creat un prejudiciu semnificativ operatorului de transport public din Ploiești, prin societatea pe care o controla, S.C. EMMA ROM IMPEX S.R.L.

Totul a fost scos la iveală de un raport al Curții de Conturi, în urma auditului făcut la TCE, în cadrul căruia a fost verificată activitatea societății în perioada 2013-2015.

„Fapt ce a condus la înregistrarea unor creanțe neîncasate la 31.12.2013 de 728.450,18 lei, iar la 30.04.2014 (data la care încetează contractul subsecvent nr. Ach 26286/27.12.2013), cu suma de 629.670,41 lei. La 31.12.2014, valoarea era de 621.220,17 lei (creanțe incerte) și se menține și la 31.12.2015”, se arată în raportul Curții de Conturi. S.C. EMMA ROM IMPEX S.R.L. a avut contracte cu TCE prin care operatorul de transport a achiziționat servicii de „vânzare a biletelor și abonamentelor de călătorie”.

Încă din 2012, când a început colaborarea între societatea EMMA ROM IMPEX S.R.L. și operatorul de transport public în comun au fost probleme, în sensul în care firma consilierului PNL Gheorghe Popa nu îndeplinea toate condițiile de calificare. Din fișa contului societății EMMA ROM IMPEX, depusă în 2012 la dosarul de achiziție, reiese că societatea figura cu facturi neachitate, acest aspect fiind la momentul respectiv motiv de descalificare din procedura de achiziție.

„Soldul facturilor neachitate se menține ridicat în toată perioada ianuarie – martie 2012, ceea ce conduce la concluzia că era o practică a S.C. EMMA ROM IMPEX S.R.L. Ploiesti de a nu își îndeplini obligația de a plăti la termenul din contract (…) Acesta este un criteriu cel puțin suficient pentru a descalifica ofertantul”, se arată în raport.

Consilierul PNL Gheorghe Popa, fals în declarații și stare de incompatibiliate cu funcția

În plus, numai prin simplul fapt că societatea în cauză aparținea unui consilier local era un motiv întemeiat pentru ca firma să nu câștige contractul. Potrivit unei ordonanțe de Guvern, era interzis ca acest contract să fie derulat prin firma unei persoane care să fie membru în cadrul consiliului de administrație/organ de conducere. S.C. EMMA ROM IMPEX, printr-o declarație pe propria răspundere spune că ofertantul nu se află în nici una din situațiile prevăzute de respectiva ordonanță. Numai că raportul Curții de Conturi contrazice categoric declarația.

„Potrivit comunicării O.N.R.C. – Prahova, anexa nr. 28, S.C. EMMA ROM IMPEX S.R.L. Ploiesti a avut ca acționar unic pe dl. Popa Gheorghe. S.C. EMMA ROM IMPEX S.R.L. Ploiești, prin dl. Popa Gheorghe director a încheiat cu RATP Ploiesti contractul de închiriere (…) este semnat în calitate de locator de dl. Popa Gheorghe”, se mai arată în raport.

În același raport se arată că pe 05.03.2009 părțile sociale ale firmei au fost cesionate către Radu Elena, însă sediul social a fost menținut la adresa inițială, adică la domiciliul consilierului local PNL Gheorghe Popa. În plus, în declarația de avere a lui Popa pentru anul 2011 este stipulat un împrumut acordat societății, în valoare de 211.935 lei, iar anul următor acesta crește la 558.124,82 lei.

„Reiese astfel că S.C. EMMA ROM IMPEX SRL Ploiesti se află în relații comerciale cu dl. Popa Gheorghe, care are calitatea de consilier local al municipiului Ploiești. În calitatea sa de consilier local al municipiului Ploiești, dl. Popa Gheorghe deține o funcție de decizie față de Regia Autonomă de Transport Ploiești (actualmente S.C. Transport Călători Express S.A.), regie de interes local a municipiului Ploiești”,menționau auditoria la momentul controlului.

Cu toate acestea, în luna iunie 2016, consilierul PNL Popa Gheorghe a fost în continuare susținut de actual primar, Adrian Dobre, și iată că a ajuns din nou membru al Consiliului Local al municipiului Ploiești.

Dovada că Popa Gheorghe, consilier local PNL, se află încă în relații comerciale cu S.C. EMMA ROM IMPEX SRL, o dovedește declarația de avere a consilierului, semnată pe data de 07.07.2016, postată pe site-ul Primăriei Ploiești, pe care o puteți citi AICI, din care reiese că Popa Gheorghe, consilier local PNL, a împrumutat societatea S.C. EMMA ROM IMPEX SRL cu suma de 969.229 lei.

Conform surselor Glasul Ploiestean, la acest moment datoria S.C. EMMA ROM IMPEX S.R.L. către TCE Ploiești este de 1 million de lei (10 miliarde lei vechi) iar din această datorie se platește lunar fabuloasa sumă de 1000 lei (10 milioane lei vechi), ceea ce înseamnă, în urma unui scurt calcul matematic, că S.C. EMMA ROM IMPEX S.R.L. ar urma să achite datoria față de TCE Ploiești in aproximativ 83 de ani.

sursa: glasulploiestean.ro

The Best bookmaker bet365