Best bookmaker bet365 Bonus

Menu

Un polițist din Prahova a plasat aspirină în mașina unui minor pentru a-I acuza de trafic de droguri

  • Accesări: 303

aspirina pisata2-696x392 1Ionuț Bucur, un polițist din Ploiești, agent la Secția 4 din Ploiești, a reușit să strângă o adevărat avere după ce a determinat mai multe persoane, o parte dintre acestea cercetate penal pentru diverse fapte, să-i dea importante sume de bani pentru a le soluționa favorabil dosarele. Grav este că în cazul unei persoane, minoră, Bucur a încercat să obțină aproape 1000 de euro după ce a amenințat-o cu deschiderea unui dosar de trafic de droguri.

S-a ajuns în această situație după ce în mașina în care se afla minorul fusese plasat, cu complicitatea polițistului, un plic cu aspirină pisată. Într-un alt caz, Bucur a cerut o importantă sumă de bani de la un bărbat cercetat într-un dosar de viol pentru a-l scăpa pe acesta de acuzații. În total, procurorii au reușit să probeze nu mai puțin de 18 fapte de luare de mită în cazul acestui polițist. El este trimis acum în judecată pentru luare de mită într-un dosar în care au fost deferite justiției alte șapte persoane, printre care se regăsește un important om de afaceri, pe care îl regăsim ca martor într-unul dintre dosarele instrumentate de DNA Ploiești (dosarul Hidro Prahova), dar și un cunoscut interlop din Ploiești, Dinu Gheorghe, cunoscut mai degrabă după porecla Mugurel al lui Verginica, arestat recent într-o altă cauză (cămătărie).

Grav este că în afară de Dinu Gheorghe, celelalte persoane, inclusiv polițistul, se află în libertate, sub control judiciar. Important de precizat este și faptul că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au solicitat de două ori judecătorilor de drepturi și libertăți de la Tribunal și de la Curtea de Apel Ploiești arestarea agentului de poliție, dar fără succes. Instanța a considerat că Bucur nu reprezintă un pericol pentru societate și l-a lăsat în libertate. Conform rechizitoriului, Ionuț Bucur este acuzat de luare de mită (18 acte materiale) și abuz în serviciu.

Prezentăm mai jos numele celor opt persoane trimise în judecată și acuzațiile care li se aduc:

– Bucur Ionuț, cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, agent de poliție în cadrul I.P.J. Prahova – Poliţia municipiului Ploieşti, Secţia 4 Poliţie, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită (18 acte materiale) și abuz în serviciu.

– Stan Gabriel, cercetat în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și complicitate la abuz în serviciu;

– Bejan Pavel cercetat în stare de libertate, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită (7 acte materiale);

– Dănulescu Radu Gabriel, minor, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită;

– Mecic Lucian, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită; – Dinu Gheorghe, cercetat în stare de libertate, arestat în altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Conform Direcției Generale Anticorupție, în perioada septembrie-decembrie 2015, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Bucur Ionuț a pretins și primit de la inculpatul Bejan Pavel, în 9 rânduri, sume de bani, în cuantum de 16.700 lei, cu titlu de împrumut, și servicii constând în efectuarea de lucrări de racordare la canalizare și utilități edilitare la locuința situată în Vălenii de Munte, înscrisă pe numele socrilor săi, în valoare de 20.000 lei. De asemenea, B.I. a primit, în 7 rânduri, sume de bani în cuantum de 11.400 lei, în scopul neîndeplinirii corespunzătoare a atribuțiilor de serviciu și în vederea recompensării activității desfășurate, respectiv pentru a soluționa o lucrare aflată pe rolul Secției 4 de Poliție Ploiești, urmare a sesizării formulate de B.P., în mod favorabil acestuia din urmă.

La data de 15.09.2015, B.I. a aflat că inculpatul D.R.G., în timp ce conducea un autoturism fără a avea permis de conducere, a comis un accident rutier în urma căruia au rezultat pagube materiale și a părăsit locul accidentului. În acest context, inculpatul S.G. l-a determinat pe B.I. să pretindă și să primească de la D.R.G., prin intermediul său, suma de 4000 lei, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu se sesiza din oficiu cu privire la comiterea de către sus numit a mai multor infracțiuni la regimul rutier. Ulterior, la data de 14.10.2015, S.G. l-a determinat pe B.I. să-și îndeplinească în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu în scopul obținerii unui folos. Astfel, polițistul a oprit în trafic autoturismul în care se afla D.R.G., a percheziționat, fără drept, acest autovehicul în care anterior se plasase un pliculeț cu aspirină pisată urmând ca, după găsirea acestui plic, să solicite suma de 4000 de euro de la D.R.G. pentru a nu aplica legea, respectiv pentru a nu constata o presupusă faptă de deținere de droguri. Ca urmare a atitudinii ferme de negare a faptei de către D.R.G., polițistul nu a mai pretins suma ce urma să o împartă cu S.G.

În data de 01.07.2016, B.I., având în instrumentare un dosar penal având ca obiect o infracțiune de viol, presupus comisă de S.M.A., i-a pretins inculpatului M.L, tatăl lui S.M.A., prin intermediul inculpaților S.G. și D.G., suma de 3.000 de euro pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu în sensul de a face toate demersurile necesare pentru ca față de S.M.A. să nu se ia o nicio măsură preventivă privativă de libertate și, ulterior, să se dispună clasarea cauzei. În aceeași zi, D.G. a primit de la M.L. suma de 13.500 lei (echivalentul în lei al sumei de 3.000 euro), din care 9.000 lei i-a remis inculpatului S.G., pentru a-i remite lucrătorului de politie B.I., restul banilor păstrându-i pentru sine. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al SRI Prahova şi IGPR – DOS – SOS Ploieşti.

sursa: ziarulincomod.ro

The Best bookmaker bet365